Juf Eefje

                        Tips voor in je kleuterklas

Terug naar Juf Eefje

Thema's

Let de Lettervlieg

Gruffalo

Kleine Kangoeroe

Etenstijd

Dat Ben Ik

Juf Online


Kleine Kangoeroe

Op 30 januari starten weer de Nationale voorleesdagen. Dit jaar staat het boek: Kleine Kangoeroe van Guido van Genechten centraal.

De komende dagen zullen hier enkele dingen te vinden zijn die ik zelf in de klas uit ga voeren of ga gebruiken. Veel plezier ermee.

verhalend ontwerp

Ik maak bij dit thema gebruik van een verhalend ontwerp. De globale lijn die aangehouden wordt heb ik reeds volledig op papier staan. Het activiteitenboek met verschillende activiteiten uitgewerkt is in de maak. Nog even geduld!

Een vouwwerkje:

Bij dit vouwwerkje zit ook een stappenplan. Deze kun je per pagina downloaden. Het vouwwerkje bestaat voornamelijk uit vliegers, en is geschikt voor oudste kleuters. Op elk onderdeel van het stappenplan staan 3 vierkantjes van groot naar klein. De ingekleurde vierkantjes geven aan welke maat vouwblaadje je moet gebruiken. De kleuters in mijn klas zijn gewend om met deze pictogrammen te werken.

Voorbeeld, Kop, Staart, Poten, Buik

Memorie

Een memorie die uit te draaien is op een etikettenvel van 3 x 7. De etiketten zijn eenvoudig op gekleurde kaartjes te plakken waarna je de kaartjes kunt plastificeren.

Een tweede memorie met grotere kaarten. Kan op gewoon papier geprint worden.

 

Privacy Beleid